|
Okulda Yapılan Egzersiz Başarıyı Artırıyor
|
|
05-01-2012, 11:35 PM
(Bu Mesaj 05-01-2012 11:40 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : KAPTAN.)
|
|||
|
|||
Okulda Yapılan Egzersiz Başarıyı Artırıyor
![]() Egzersiz ve spor okul başarısını olumlu etkiliyor. Son kapsamlı araştırmalar, hareketli yaşamın sadece başarıyı değil, disiplin anlayışını da beraberinde getirdiğini ortaya koyuyor. Çocukların egzersiz yapıp fiziksel aktivitelerde bulunması okul başarısını olumlu yönde etkiliyor. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Güney Afrika'da yapılan toplam 14 araştırmanın sonuçları böyle söylüyor. Araştırmalar, fiziksel aktivite ile okul başarısı arasındaki olumlu ilişkiyi ortaya koydu. Araştırmalar çerçevesinde, 6-18 yaş arası binlerce öğrencinin egzersiz alışkanlıkları ve okul başarıları incelendi. Sonuçlar, egzersizin beyne kan ve oksijen akışını artırarak konsantrasyonu güçlendirdiğini ortaya koydu. Buna göre, düzenli olarak yapılan fiziksel aktiviteler, stresi azaltırken, öğrencilerin dersleri konusunda daha disiplinli davranmasına da katkıda bulunuyor. Araştırmaları değerlendiren Hollandalı uzmanlar da çocukların günde en az bir saatlerini fiziksel aktivite ile geçirmelerinin yararı konusunda hem fikir. Konunun uzmanları, hangi tür fiziksel aktivitenin ne kadar süreyle yapılması gerektiği konusundaki araştırmalarına ise devam ediyor. NTV Yedi Geceyi Geçtim.Yedi Güvercin Vurdum.Yedi Yıldız biçtim. Yedi Nehir İçtim. Yedi Dağ Ezdim. Yedi Yemin Verdim. Yedi Gül Derdim. Ve Yedi Kez Titredim bakışlarının Sırtında bir Eren Geçiverdi İçimden O Vakit.Dedim“Kimi Nerde Arayayım!” Dedi “Vur! Aşkı Vur!.”Vuramadım |
|||
| Benzeyen Konular | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Gösterim: | Son Mesaj | |
| Ders Dışı Egzersiz Çalışması Yönetmeliği Değişti | KAPTAN | 0 | 792 |
03-01-2011 11:44 PM Son Mesaj: KAPTAN |
|

Ana Sayfa
Portal
Forum
Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım
Rss

![[Resim: top-300x149.jpg]](http://www.aliagaekspres.com.tr/wp-content/uploads/2011/12/top-300x149.jpg)